Gujon: Da Haradinaj nije pušten... Pretili su ratom

Izvor: B92, 01.Maj.2017, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gujon: Da Haradinaj nije pušten... Pretili su ratom

Francuski humanitarac Arno Gujon, koji godinama pomaže Srbima na Kosmetu, kaže da sada priprema letovanje za 42 deteta iz srpskih enklava.

On je naveo i da se sprema konvoj humanitarne pomoći koji će ovih dana krenuti na KiM, ali da radi i veliki projekat sa Raškoprizrenskom eparhijom za izgradnju farme za tov svinja kod Novog brda.

Govoreći o bezbednosti Srba na KiM on je rekao da je bezbednosna situacija bolja nego pre 13 godina, ali da i dalje ima dosta napada, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napetosti, te da su u Metohiji u povratničkim selima ljudi na meti ekstremista koji žele da pokažu drugima "nemojte da se vratite".

Da Ramuš Haradinaj nije pušten na slobodu, kako kaže, moglo je da dođe do incidenta, jer su mnogi, ali i on, pretili ratom, pogromima.

"To je opasno. Problem na Kosovu nije samo ekonomska situacija. Mnogi kažu i u centralnoj Srbiji Srbi teško žive. To je tačno, ali kada u centralnoj Srbiji izgradite kuću znate da će ona tu sigurno biti narednih 50 godina, ali kada izgradite kuću na KiM stalno ste u strahu da će je neko zapaliti, da ćete morati da je napustite", rekao je Gujon gostujući na TV Pink.

Gujon će u četvrtak održati predavanje na Pravnom fakultetu u Beogradu "Druagačiji pogled", jer kako kaže, ima drugačiji pogled na Srbiju od ostalih Francuza, ali često drugačiji pogled i od mnogih Srba.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.