Gugl: Novine će iskoristiti internet za zaradu

Izvor: Blic, 12.Apr.2010, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl: Novine će iskoristiti internet za zaradu

Direktor kompanije Gugl Erik Šmit je u obraćanju grupi novinskih urednika rekao da je uveren da će novine naći nove načine da zarade na internetu koristeći njegovu široku rasprostranjenost.

Urednici i direktori medija optužili su Gugl da odvlači čitaoce i oglašivače sa sajtova novina, ali je Šmit juče, na otvaranju godišnje konferencije Američkog udruženja urednika, rekao da je Gugl svestan važnosti novina za demokratiju i toga da predstavljaju glavni izvor sadržaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na internetu.

"Shvatamo da je vaša misija suštinska", rekao je Šmit.

On je predvideo da će novinsko izdavaštvo naći novi model, zasnovan na kombinaciji reklamiranja i pretplate, i dodao da Gugl želi da to podrži, ali nije izneo konkretne predloge.

"Imamo problema s poslovnim modelom, nemamo problem sa vestima... U

ovome smo zajedno", rekao je Šmit.

On je istakao i prednosti novih tehnologija za medije.

"Tehnologija vam omogućava da razgovarate direktno sa korisnicima", rekao je Šmit.

Šmit je dodao da novinsko izdavaštvo treba da do čitalaca dopre koristeći mobilne bežične uredjaje za prenošenje sadržaj, kao što su Amazonov Kindl, Eplov Ajped i Guglove "pametne" telefone Android.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.