Grupno bekstvo iz tetovskog zatvora

Izvor: RTS, 27.Okt.2010, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupno bekstvo iz tetovskog zatvora

Četvorica osuđenika albanske nacionalnosti pobegla iz tetovskog zatvora. Policija uhapsila jednog zatvorenika, dok se za ostalima intenzivno traga.

Iskoristivši višečasovni prekid struje, četvorica zatvorenika iz zatvora u Tetovu sinoć su pobegli iz pritvorskog odeljenja.

Makedonski mediji navode da su sinoć oko 21.00 časova, iz zatvora pobegli Selajdin Selimi (22), Šain Ismail (18), Deli Iljazi (21) i Vejsel Ibraimi.

Policija je uspela da uhvati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << samo jednog od zatvorenika. Radi se o zatvorenicima albanske nacionalnosti, iz tetovskih i gostivarskih sela, optuženi za razičita krivična dela, saopštio je makedonski MUP.

U poslednje dve godine bilo je nekoliko bekstava i samoubistava u ovom zatvoru.

U avgustu 2010. godine iz ovog zatvora pobegao je 13- godišnji državljanin albanske nacionalnosti, osumnjičen za ubistvo, koji je bio u pritvoru i za njim policija još uvek traga.

U julu 2008. godine pod misterioznim okolnostima preminuo je novinar Vlado Tanevski, koji je bio optužen za masovna ubistva žena, a navodno izvršio samoubistvo davljenjem u kofi sa vodom u svojoj ćeliji.

U aprilu ove godine samoubistvo vešanjem izvršio je 24-godišnji mladić, navodno zbog nepodnošljivih uslova u zatvoru.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.