Grubješić: Ne idem u Zagreb

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2012, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: Ne idem u Zagreb

BEOGRAD -

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je večeras Tanjugu da neće putovati u Zagreb, gde je 27. novembra sa ministarkom spoljnih poslova Hrvatske Vesnom Pusić trebalo da potpiše Sporazuma o saradnji u evrointegracionim procesima dve zemlje.

Grubješić je precizirala da je ona tu posetu otkazala pre nego što je Haški tribunal doneo oslobađajuću presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

"Sa Pusićevom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sam se videla nedavno u Pragu i ponudila sam joj da produžimo Protokol o saradnji u procesu evrointegracija, ali sam od nje dobila predlog sporazuma koji je nešto zahtevniji i na njemu bi trebalo više da se radi, a pogotovo sada posle ove oslobađajuće presude i euforije koja je zahvatila Zagreb i Hrvatsku nemam nameru da žurim", rekla je Grubešić.

Ona je napomenula da aktuelni Protokol, inače, važi do marta naredne godine i da tim pre nema razloga za žurbu. Grubešić za Pusićevu ima samo reči hvale, ali kaže da je oslobađajuća presuda za Gotovinu i Markača, ipak, sve obesmislila. Zagreb i gotovo cela Hrvatska su poslednjih dana pokazali snažan nacionalizam, kazala je Grubešić dodavši da "naš odgovor nikako ne bi smeo da bude isti".

"Oslobađajuća presuda za dvojicu generala nikako ne oslobađa Hrvatsku od ratnih zločina. Trebalo je da presude Haškog tribunala doprinesu pomirenju u regionu, a to se nije dogodilo. Zato mi treba da postavimo pitanje Ujedinjenim nacijama da li postojanje ovakvog Haškog tribunala uopšte ima smisla", rekla je Grubješić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grubješić: Pitati UN za smisao postojanja Tribunala

Izvor: Radio 021, 19.Nov.2012

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je da neće putovati u Zagreb, gde je 27. novembra sa ministarkom spoljnih poslova Hrvatske Vesnom Pusić trebalo da potpiše Sporazuma o saradnji u evrointegracionim procesima dve zemlje.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.