Greškom ubijeno 28 svatova

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Greškom" ubijeno 28 svatova

Najmanje 28 osoba je poginulo, a nekoliko desetina je ranjeno u dva vazdušna napada koalicije međunarodnih snaga predvođene Saudijskom Arabijom, javio je AP.

Prema zvaničnicima jemenskih snaga bezbednosti koji su, kako navodi američka agencija, neutralni u konfliktu koji deli Jemen, bombardovani su svatovi u jednom selu Al-Vahga nedaleko od moreuza Bab el Mandeb, koji deli Afriku i Arabijsko poluostrvo.

Jedan viši vladin zvaničnik rekao je da su napadi bili "greška". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << U Jemenu se nastavlja oružani sukob u kom s jedne strane učestvuju šitski pobunjenici - "husiti" iz pokreta "Ansar Ala", i deo vojske lojalan bivšem predsedniku Aliju Abduli Salehu, a s druge vojska prognanog aktuelnog predsednika Abdrabua Mansura Hadija.

Uz podršku SAD, koalicija arapskih zemalja sa Saudijskom Arabijom na čelu, na Hadijevoj je strani i od 26. marta bombarduje oblasti Jemena, koje kontrolišu "husiti".

U konfliktu je, prema podacima UN, poginulo najmanje 2.100 civila. Američka novinska agencija navodi da zvaničnici govore anonimno, jer nisu ovlašćeni da govore za medije.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.