Greškom kremirali pogrešnu ženu

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Greškom kremirali pogrešnu ženu

Preminula Beograđanka Ljubica Popović (80) greškom je kremirana, jer je njeno telo zamenjeno sa njenom osam godina starijom imenjakinjom u kapeli u Deligradskoj.

"Došao sam da preuzmem telo pokojne tašte iz kapele, ali umesto nje zatekao sam telo druge žene koju sam tada prvi put video", za "Blic" ljutito priča zete pokojne Ljubice, Božo Bazina. Da tragedija bude veća, njegova tašta je kremirana,a porodica je pravu istinu saznala tek pre sat vremena. Dok su na Bežanijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << groblju danas od 10 časova čekali brojni rođaci i prijatelji koji su se skupili da na večni počinak isprate Ljubicu Popović, Bazininu taštu, u kapeli JKP "Pogrebnih usluga" u Deligradskoj ulici dešavala se prava drama i potraga za telom pokojnice.

"Tašta je preminula u subotu u Zemunskoj bolnici. Zakazali smo sahranu za danas. Došao sam rano ujutru do kapele i doneo stvari da je obuku u stave u sanduk. Kad je sve to bilo gotovo pogledao sam pokojnicu, ali to nije bila moja tašta. Znam kako ona izgleda. Ljudi iz Pogrebnog mi nisu verovali. Morao sam da ih ubeđujem da to nije ona. Na kraju sam rekao da je moja tašta imala zube, a ta žena nema. Pitao sam ih da li su normalni, i da li znaju šta su uradili? Onda sam pozvao sam policiju", ogorčen je Božo.

Do zabune je najverovatnije došlo jer su se obe pokojnice imale isto ime i prezime. "Obavestili su nas da će nam danas dati urnu i da će sahrana ipak biti obavljena. Sahranićemo prazan sanduk sa urnom. Strašno. Pitao sam kako možemo da budemo sigurni da je to zaista moja tašta, ali su nam iz Pogrebnih rekli da je to zaista ona", kaže Bazina.

Iz Pogrebnih usluga su mu, zbog zabune, ponudili da mu besplatno ustupe grobnicu. "Nisam pristao. Pitam se kako bi reagovala moja supruga, da je bila ovde i doživela da vidi da nam umesto njene majke, predaju telo žene koju i ne poznajemo", kaže on.

U poslovanju JKP "Pogrebne usluge" nikada nije došlo do ovakve greške. Svi zaposleni koji su bili angažovani u ovom slučaju će biti najstrožije kažnjeni, kažu u tom preduzeću.  b"U našu Kapelu u Deligradskoj su stigle dve preminule osobe sa istim imenom i prezimenom. Greška je nastala usled pogrešne identifikacije koju je izvršilo ovlašćeno lice iz privatne pogrebne agencije koju je porodica jedne od preminulih angažovala. JKP "Pogrebne usluge" je stavljeno u nezavidan položaj. Nažalost, JKP "Pogrebne usluge" nije u mogućnosti da vrši kontrolu i utiče na njihov rad. Još jednom izražavamo žaljenje zbog ove situacije i uveravamo Vas da će JKP "Pogrebne usluge" uvesti rigorozniju kontrolu sa ciljem da se ovakav slučaj više nikada ne dogodi", kažu u tom preduzeću.

Dodaje se da će JKP snositi sve troškove koji su nastali zbog ove situacije.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zamenili pokojnice, pa kremirali pogrešnu ženu!

Izvor: Večernje novosti, 06.Avg.2015

TELO pokojne LjubicePopović (80), greškom je zamenjeno sa 10 godina starijom imenjakinjom u kapeli u Deligradskoj ulici. Obe su umrle u subotu u popodnevnim časovima, jedna uZemunskoj, a druga u Medigroup bolnici. Boža Bazina, zet pokojnice, ostao je u šoku kada je ušao u kapelu da bi identifikovao...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.