Gremi za životno delo pank grupi Ramones

Izvor: Glas javnosti, 14.Feb.2011, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gremi za životno delo pank grupi Ramones

LOS ANĐELES - Britanska glumica i pevačica Džuli Endrus, legende panka Ramonesi i vrsni džez bubnjar Roj Hajnes dobili su Gremi za životno delo, na svečanosti održanoj u subotu u Los Anđelesu.

Nagradu za životno delo primili su i ikona kantri muzike Doli Parton, gudački kvartet Džulijard, folk bend Kingston trio i legenda gospela Džordž Beverli Šea, čiji bariton je ostao netaknut uprkos tome što ima 102 godine.

Osnivačima grupe Ramones, koji su utrli put bendovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kao što su Sedž Pistol i Grin Dej, a nikada nisu doživeli komercijalni uspjeh, basisti Di Di Ramoneu, gitaristi Džoniju Ramoneu i Džoju Ramoneu, nagrada za životno delo dodeljenja je posthumno.

Posthumno su nagrađeni i dvojica od trojice članova Kingston Trija i dvojica članova gudačkog kvarteta Džulijard.

Na svečanosti su bili DŽuli Endrus, Šea, i Roj Hajnes koji su lično primili nagrade dan pre održavanja svečanosti 53. dodele Gremi nagrada, prenosi AP.

U Los Anđelesu juče je održana dodela muzičkih nagrada Gremi. Svečanost je otvorila pop-pevačica Kristina Agilera.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.