Gradonačelnik: Nisam kriv za optužbe za mito

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik: Nisam kriv za optužbe za mito

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković izjasnio se na pripremnom ročištu u sudu u Ljubljani, da nije kriv za optužbe da je primio mito od pola miliona evra.

Janković se izjasnio da nije primio mito od građevinske kompanije "Gratel" za dobrobit grada.

"Mislim da bih bio kriv da nisam uradio ono za šta sam optužen", rekao je Janković sudiji Vladislavi Lunder u okružnom sudu u Ljubljani.

Janković se u slučaju "Gratel" tereti da je tražio 500.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra od istoimene kompanije u martu 2007. godine kako bi joj omogućio radove na putevima radi instalacije optičkih kablova.

Kako navodi STA, sumnja se da je kompanija potom prebacila taj novac, u dve rate od po 250.000 evra, opštini kao donaciju za renoviranje dvorca u Ljubljani.

To je kompaniji omogućilo da nastavi svoj rad pod novom dozvolom za razvoj, pošto je Janković prvobitno zabranio "Gratelu" da izvodi radove na javnim mestima.

Janković je i ranije negirao optužbe za uzimanje mita, a danas je istakao da je u sudnicu došao iz poštovanja prema sudu, navodeći da je imao zakazan poslovni put za danas, tako da je mogao i da izbegne ročište.

Janković je gradonačelnik Ljubljane od 2006. godine, a svoj četvrti mandat osvojio je ranije ovog meseca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.