Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Mar.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građanski front: Udruživanje lokalnih građanskih pokreta

Asocijacija Građanski front (GF) navela je danas da će se nastaviti talas okupljanja sličnih grupa oko ideja solidarnosti, jednakosti, socijalne sigurnosti i tolerancije u Front za smenu autoritarne vlasti.

Novi talas okupljanja, najavljen je nakon sastanka na Staroj planini kojem je prisustvovalo 14 organizacija koje protive izgradnji malih hidroelektrana na preko 50 reka ovog kraja.

"U trenutku kada su uslovi života i rada svih naših građana sve lošiji, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od plate, ako je uopšte imamo, ne može da se živi, kada se javna i prirodna dobra privatizuju, a sve češće i otimaju, radnici svakodnevno ginu ili povređuju, a naše institucije i javne službe devastiraju, međusobna saradnja ovih grupa je neophodna", naveli su u saopštenju iz GF.

Građanski front formirale su, između ostalih, Inicijativa Ne davimo Beograd, Lokalni front, Udruženje pokreta slobodnih građana, a reč je o organizacijama iz nekoliko gradova Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građanski front: Nastavlja se udruživanje lokalnih građanskih pokreta

Izvor: Danas, 05.Mar.2019

Asocijacija Građanski front (GF) saopštila je danas da će se nastaviti talas okupljanja sličnih grupa oko ideja solidarnosti, jednakosti, socijalne sigurnosti i tolerancije u Front za smenu autoritarne vlasti. Članak Građanski front: Nastavlja se udruživanje lokalnih građanskih pokreta se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.