Građani prijavljuju skokove sa mostova

Izvor: Blic, 14.Sep.2009, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani prijavljuju skokove sa mostova

Pripadnici Rečne policije u 95 odsto slučajeva spasu one koji pokušaju da izvrše samoubistvo skokom sa beogradskih mostova. U toku ove godine zabeleženo je deset pokušaja samoubistva, a zahvaljujući brzoj intervenciji Rečne policije svi su spaseni i hospitalizovani.



U Rečnoj policiji kažu da je broj pokušaja samoubistava iz godine u godinu manji. Pre četiri godine zabeležen je 21 pokušaj samoubistva, 2006. 19, a 2007. i 2008. godine po deset. U tim situacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Rečna policija reaguje u roku od nekoliko sekundi do nekoliko minuta, u zavisnosti od toga da li je samoubistvo pokušano skokom sa Brankovog, u blizini koga je i smeštena policijska stanica, ili sa drugih beogradskih mostova.

- Posebno smo ponosni na broj spasenih ljudi u prethodnih nekoliko godina, koji su pokušali na taj način sebi da oduzmu život... Padovi sa smrtnim ishodom ne zavise mnogo od intervencije naše službe, jer te osobe uglavnom nastradaju već prilikom samog pada, pošto je reč o velikim visinama i najčešće povredama vitalnih unutrašnjih organa – objašnjava Aleksandar Milušić, zamenik komandira te službe.

On ističe da osim uobičajenih poslova ove službe koja je zadužena za bezbednost plovidbe, zabrane vožnje gliserima i kontrole rečnog saobraćaja, pripadnici ove službe susreću se i sa pokušajima krijumčarenja, nedozvoljenom trgovinom, pokušajima krađa u šumama pored reka, kao i krivolovom.

- Najveći problem sa kojim se sreće Rečna policija predstavlja krujumčarenje, pre svega nafte, naftnih derivata i druge akcizne robe. Protiv toga se borimo već razrađenim akcijama, postavljanjem zaseda i saradnjom sa Carinom i Inspekcijskim službama - kaže Milušić i dodaje da policija ima odličnu saradnju i sa Lučkom kapetanijom, Žandarmerijom, SAJ-om, Hitnom pomoći, opštinskim organima, ali i građanima.

Milušić hvali i Beograđane za odličnu saradnju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.