Građani o sastavu nove vlade: Što da ne, mada...

Izvor: B92, 20.Okt.2020, 14:32

Građani o sastavu nove vlade: Što da ne, mada...

Beograd -- Šta kažu građani prestonice Srbije o mogućem sastavu nove vlade?

Među Beograđanima sa kojima je Tanjug danas razgovarao o mogućem sastavu nove vlade više je onih koji u kabinetu nove-stare premijerke Ane Brnabić očekuju i SPS i SPAS, od onih koji te dve stranke "ne vide" u Nemanjinoj 11.

Za one koji očekuju širu koalicionu vladu, glavni argument je potreba šireg političkog konsenzusa o ozbiljnim odlukama, koje nas, kako kažu, očekuju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na pitanje Tanjuga da li vidite SPS i SPAS u sastavu nove srpske vlade, jedan starijih sugrađanin kaže da se ne bavi politikom, da ga ne zanima, ali, odgovara: "Verovatno da".

Drugi, mlađi Beograđanin žureći kroz Knez Mihailovu kaže da ni SPS, niti SPAS ne vidi kao deo nove vlade.

"Socijalističku partije Srbije vidim, Aleksandra Šapića i SPAS baš i ne vidim", kaže gospođa koja je razgledala izloge u radnjama u Knez Mihailovoj.

Njen vršnjak, penzioner, međutim, kaže da se ne bavi politikom, već time kako da preživi.

Još jedna apolitična sugrađanka, kako se sama predstavila, smatra da će i Dačićev SPS i Šapić SPAS biti deo nove vlade Srbije.

"Nešto mi sumnjivo, nešto se začutalo. Ne verujem da će da uđe u vladu, za Ivicu ne verujem. Možda će neko iz njegove stranke, ali sumnjivo mi je nekako", kazao je jedan beogradski penzioner.

S druge strane, mlađi sugrađanin kaže da ne vidi ni jednu, ni drugu partiju u novoj vladi i naglašava da Srbija sigurno ima i bolji kadar.

"Ne razmišljam o tome, svaka vlada će biti dobra za ovaj narod. Svaka vlada koja sada bude sastavljena biće dobra za ovaj narod", ističe stariji gospodin s velikom dozom poverenja i optimizma.

Sredovečni Beograđanin kaže da veruje da će u novoj vladinoj koaliciji učestvovati i SPS i SPAS, te da će biti reč o širokoj koaliciji.

"Mislim da je to normalan potez. U ovoj situaciji, u ovoj našoj političkoj areni mislim da je dobro da u vladi bude što više ljudi iz svih stranaka, da se osvoji veća populacija glasača za neke ozbiljnije odluke koje nam sigurno slede", obrazlaže jedan gospodin u Knez Mihailovoj.

Takođe, starija gospođa kaže da očekuje da obe stranke budu u novoj vladinoj koaliciji predvojenoj SNS, te da ne vidi razloga da SPS i SPAS da ne budu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.