Građani izašli na ulice: Veliki protesti protiv nasilja policije FOTO

Izvor: B92, 13.Jun.2021, 08:39

Građani izašli na ulice: Veliki protesti protiv nasilja policije FOTO

Na ulicama tuniske prestonice sinoć su izbili nasilni protesti.

Protesti su izbili nakon što su građani izašli na ulice da izvrše pritisak na vladu premijera Hikema Mečićija da se uhvati u koštac sa policijskim nasiljem i zloupotrebama.

Sukobi demonstranata i snaga reda dogodili su se u kvartu Sežumi u glavnom gradu Tunisu, a učesnici protesta počeli su da bacaju stolice i kamenje na pripadnike policije, prenosi Rojters.

Na društvenim mrežama je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavljen snimak na kojem se vidi kako policajci skidaju i tuku jednog mladića, što je izazvalo ogorčenje i gnev građana širom zemlje i pobudilo sumnje u uspešnost reformi policijskih snaga, započet nakon revolucionarnih promena 2011. godine.

Policajci koji su učestvovali u pomenutom incidentu su uhapšeni, a premijer je ocenio da je taj događaj šokantan i nedopustiv.

Sinoćnji incidenti i sukobi su eskalirali nakon što je jedan muškarac, optužen za prodaju narkotika, preminuo u policijskom pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sukob demonstranata i policije na protestima u Tunisu

Izvor: RTS, 13.Jun.2021

Na ulicama tuniske prestonice sinoć su izbili nasilni protesti, nakon što su građani izašli na ulice da izvrše pritisak na vladu premijera Hikema Mečićija da se uhvati u koštac sa policijskim nasiljem i zloupotrebama. . Sukobi demonstranata i snaga reda dogodili su...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.