Građani izabrali azil

Izvor: Večernje novosti, 20.Jun.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani izabrali azil

Napuštene životinje u Sremskoj Mitrovici biće zbrinute, uskoro i tender SREMSKA MITROVICA - Problem pasa lutalica u Sremskoj Mitrovici mogao bi biti rešen do kraja godine, izgradnjom azila. Projektom participativno budžetiranje, građani su odabrali izgradnju azila za pse, kao projekat koji će se finansirati budžetom grada za ovu godinu. U toku je priprema projektne dokumentacije, odabrana je lokacija, a nadležni iz gradske uprave očekuju da se što pre krene sa realizacijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Rešavanje problema napuštenih pasa i mačaka veoma je važno, smatraju u Udruženju "Kanis", koje je samo u poslednjih nekoliko meseci udomilo oko 200 i sterilisalo 300 pasa. Kako su istakli predstavnici ovog udruženja, grad je na dobrom putu da reši ovaj problem, s obzirom na to da se sprovodila akcija čipovanja vlasničkih pasa i mačaka, kao i sterilizacija, koja će znatno umanjiti broj lutalica na ulicama. Međutim, izgradnjom azila dobiće se trajno rešenje, koji će se nalaziti nedaleko od regionalne deponije Srem- Mačva na jaračkom putu. Iz Gradske uprave za urbanističke, komunalne i inspekcijske poslove poručuju da je u toku postupak eksproprijacije zemljišta, a onda sledi raspisivanje tendera za izradu glavnog projekta za građevinsku dozvolu. Do kraja ove godine izgradiće se najneophodniji deo azila, a dogodine objekat će biti kompletno završen. CENA PREDVIĐENA je izgradnja zaokruženog sistema pružanja usluga, koja obuhvata veterinarsku službu, trijažu, bokseve otvorenog i poluzatvorenog tipa, u skladu sa propisanim standardima. U zavisnosti od kapaciteta azila, procene su da će on koštati od 25 do 50 miliona dinara.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Nema novca za napuštene životinje

Izvor: Danas, 20.Jun.2016

Užice - Iako je pre nekoliko godina počeo da se rešava problem pasa lutalica, čiji broj se stalno uvećava, Užice još uvek nema azil za napuštene životinje. U bužetu, kažu čelnici gradske vlasti, nema dovoljno novca, pa će problem pokušati da reše u dogovoru sa predstavnicima požeškog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.