Građani Srbije u Egiptu bezbedni

Izvor: Studio B, 29.Jul.2013, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Srbije u Egiptu bezbedni

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je u ponedeljak da su svi građani Srbije koji trenutno borave u Egiptu bezbedni, ali da se i dalje ne preporučuju putovanja u tu zemlju.

Prema podacima ambasade Srbije u Kairu, u Šarm el Šeiku nema turista iz Srbije, dok ih je u Hurgadi oko 700. 

Kako Ministarstvo spoljnih poslova saopštava, srpski turisti i vodiči, kao i građani Srbije koji borave ili rade u Kairu, nisu zvali ambasadu da bi ukazali da nisu bezbedni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << niti je bilo izveštaja o bilo kakvom incidentu na Crvenom moru. 

Zbog neizvesnosti situacije, putovanja u Kairo, Aleksandriju, Luksor, Suec i unutrašnjost Sinajskog poluostrva se ne preporučuju, dodaje se u saopštenju. 

Više od 70 ljudi poginulo je u Kairu tokom proteklog vikenda u sukobima pristalica svrgnutog egipatskog predsednika Mohameda Morsija i snaga bezbednosti koje imaju podršku naoružanih civila.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.