Gradiška: Krivična prijava protiv Grahovca

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Mar.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradiška: Krivična prijava protiv Grahovca

GRADIŠKA - Opština Gradiška podnijela je krivičnu prijavu protiv osoba koje su juče, kako je saopšteno, neovlašteno upale u prostorije Skupštine opštine.

U prijavi je navedeno da su Uroš Grahovac, Vladimir Janković, Predrag Ljubičić i Nemanja Panić, uz asistenciju tri neidentifikovane osobe i dvojicu radnika firme "Čekić“ d.o.o. uništili bravu i provalili u kancelariju predsjednika Skupštine opštine Gradiška i uzurpirali službene prostorije.

''Na ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << način navedene osobe su prekršila član 249. i član 397. Krivičnog zakona Republike Srpske koji se odnose na samovlašće i oštećenje tuđe stvari'', saopšteno je iz Opštine Gradiška.

Opština Gradiška traži od nadležnih institucija da osiguraju javni red i mir i stanu u kraj, kako navode, nasilnom uvođenju anarhije i bezakonja.

Aktuleni predsjednik Skupštine opštine Radislav Dončić ukazuje već duže vrijeme da nije ispoštovana procedura sazivanja i zasjedanja lokalnog parlamenta na kojem je, zajedno s 60 lokalnih funkcionera, smijenjen, dok Uroš Grahovac, koga je nova skupštinska većina predvođenja SNSD-om izabrala za novog predsjednika lokalnog parlamenta traži pečat i da zauzme predsjedničko mjesto.

Proteklih nekoliko pokušaja primopredaje dužnosti nisu uspjeli, jer je Dončić tražio da mu se dostave validna akta ili sudski nalog da preda vlast, dok je Grahovac prijetio i policijom u preuzimanju vlasti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.