Gradiće se sportska hala u selu Gornja Bitija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2022, 14:19

Gradiće se sportska hala u selu Gornja Bitija

Danas je potpisan memorandum o izgradnji sportske hale u selu Gornja Bitinja u opštini Štrpce, koja će se nalaziti na placu isturenog objekta OŠ Staja Marković u tom selu.

Memorandume su potpisali ministar za zajednice i povratak, Goran Rakić i gradonačelnik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić, hala će koštati 200.000 evra i kompletno će je finansirati Ministarstvo za zajednice i povratak.

Objekat od 600 kvadrata će biti opremljen sportskim rekvizitima, a početak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradnje je predviđen za proleće.

Nakon potpisivanja Memoranduma dvojica zvaničnika su izjavila da je projekat značajan jer će sportsku halu sem učenika ove škole moći da koriste klubovi iz opštine Štrpce kao i svi sportisti kojima će na ovaj način biti poboljšani uslovi za rad i treninge.

Ako želite zdravu i uspešnu omladinu morate im obezbediti i uslove za to. Mi smo shvatili značaj izgradnje ovog objekta i bez oklevanja smo podržali realizaciju projekta. Ovo je samo mali deo projekata koje planiramo da realizujemo u ovoj godini a svi oni će biti usmereni na bolje uslove u obrazovanju, sportu, zdravstvu, generalno u svakodnevnom funkcionisanju građana, kazao je Rakić.

Jevtić je naveo da se data obećanja realizuju i da će opština Štrpce u budućnosti u svakom segmentu biti razvijenija.

Mnogo toga je urađeno u prošlosti ali takođe želim da još jače nastavimo sa razvojem Štrpca u narednom periodu. Pomoć poput ove nam je značajna , hvala ministarstvu i ministru Rakiću koji je odmah izašao u susret nakon mog predloga. Neću oklevati da pokucam na sva vrata kako bi Štrpce i infrastrukturno i u svakom drugom pogledu bilo opština za primer, rekao je Jevtić.

Na sastanku je istaknuto da će Ministarstvo za zajednice i povratak i Opština Štrpce i u budućnosti blisko sarađivati na poljima značajnim za bolji život građana.

View this post on Instagram

A post shared by Горан Ракић (@goranrakic.official)

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.