Izvor: Radio 021, 12.Avg.2015, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se dupla ograda na granici Srbije i Mađarske

Šef kabineta mađarskog premijera Janoš Lazar izjavio je da je dupla ograda neophodna duž cele 177 kilometara duge granice između Mađarske i Srbije.

Lazar je rekao da privremena dupla ograda, koja je za sada postavljena na nekim mestima duž granice, treba da bude proširena kako bi pokrila celu granicu, iako je bio relativno mali broj pokušaja njenog probijanja.

Mađarska vlada je odlučila da privremene centre za prijem izbeglica izmesti iz naseljenih područja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Šef kabineta je istakao da se građani u graničnom području svakodnevno sreću sa očiglednim pokazateljima krijumčarenja ljudi, poput ilegalnih imigranata koji sa sobom nose neuobičajeno velike količine gotovog novca, koji, kako je naveo, "očigledno služi za korupciju".

On je ponovio da je privremeno zatvaranje granice potez protiv ilegalnih migranata i trgovaca ljudima, a ne političkih izbeglica.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.