Gračanica: Počela izgradnja kuće za porodicu Simić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2019, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gračanica: Počela izgradnja kuće za porodicu Simić

Polaganjem kamena temeljca u Lepini je počela izgradnja kuće za raseljenu četvoročlanu porodicu Milana Simića. Ovo je poslednja od šest kuća koje Opština Gračanica gradi za socijalno ugrožene i raseljene porodice, ali i mlade bračne parove.

Kamen temeljac za izgradnju novog doma za, iz Štimlja raseljenu porodicu Simić, danas je položio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji je rekao da "svaki novi temelj znači budućnost na ovom prostoru".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Poslednju kuću u ovoj godini gradimo porodici Simić koja je zaslužila da ima svoj dom. Znamo kroz šta su sve prošli, tako da sam veoma srećan što smo uspeli da im pomognemo na adekvatan način. Znamo da su im i deca nezaposlena, to ćemo u nekom drugom periodu da rešimo", kazao je Popović.

On je istakao da je plan lokalne samouprave udomljavanje svake porodice kojoj je potreban krov nad glavom.

"Na ovome nećemo stati, već sam razgovarao sa svojim timom da za narednu godinu, kako znamo i umemo, napravimo plan za izgradnju novih kuća, da još porodica usrećimo. Na generalnom planu, nadam se da za dve godine neće postojati porodice kojima će biti potreban krov nad glavom", rekao je Popović.

Domaćin Milan Simić je istakao da nova kuća za njega i porodicu znači trajni opstanak ovde.

"Boravili smo u tuđim, uglavnom starim, trošnim i kućama punim vlage, tako da nam izgradnja nove puno znači", kazao je Milan.

"Bilo nam je mnogo teško, bili smo na mukama i u opasnim situacijama, ali smo zajedno kao porodica izdržali i opstali. Nismo verovali da će nam neko pomoći i izgraditi kuću. Sada smo srećni, hvala Opštini Gračanica i predsedniku Popoviću i svima koji su pomogli", kazala je Milanova supruga.

Kuća za porodicu Simić poslednja je od šest kuća koje Opština Gračanica gradi na osnovu Socijalne karte stanovanja za porodice iz socijalne kategorije, raseljena lica i mlade pračne parove. Svih šest kuća biće završene i useljene do kraja godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.