Grabac: Srbima povratnicima ukradena pumpa za vodu

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2013, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabac: Srbima povratnicima ukradena pumpa za vodu

Srbi povratnici u selu Grabac u opštini Klina ponovo su ostali bez vode nakon što im je osmi put ukradena pumpa za vodu koju koristi 12 porodica.

Srbima povratnicima opet otežan život

 

Meštanin sela Grabac Radonja Magić rekao je da je pumpa ukradena najverovatnije tokom prethodne noći i da u selu nemaju vodu ni za ljude ni za stoku.

 

"Pumpa je bila donacija Ministarstva za povratak i koristili smo je samo desetak dana. Nemamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vodu za piće, bunari u selu su nam od sukoba na Kosovu zatrpani", rekao je Magić i dodao da je krađa pumpe prijavljena kosovskoj policiji koja do podne nije izašla na lice mesta.

 

Pumpa za vodu nalazila se na 500 metara od centra sela, prenose beogradski mediji. Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila je od nadležnih organa da hitno reaguju povodom incidenta u selu Grabac u opštini Klina.

 

"Od međunarodne zajednice tražimo da ne bude samo nemi posmatrač svojevrsnog terora i mučenja srpskog stanovništva koje se ponavlja iz dana u dan, već da preduzme sve neophodne mere kako bi se krivci za ovo i sva druga nedela pronašli i kaznili, a Srbi i celokupno stanovništvo na Kosovu i Metohiji dobili pravo na bezbedan i dostojanstven život", navodi se u saopštenju.

 

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo zatražila je od kosovske vlasti da omoguće normalno snabdevanje vodom Srba u selu Grabac kod Kline, kojima je ukradena pumpa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.