Gori: Pucali su na sve što se kreće VIDEO

Izvor: B92, 01.Jan.2024, 09:09

Gori: "Pucali su na sve što se kreće" VIDEO

U Berlinu se ponovio prošlogodišnji scenario, kada su izbili neredi u kojima su izgrednici koristili petarde i rakete za vatromet.

Berlinska policija prijavila je seriju napada na pripadnike hitnih službi, kao i na obične građane.

Najmanje 15 policajaca povređeno je u napadima vatrometa širom grada, a uhapšeno je oko 300 izgrednika, mnogi zbog kršenja Zakona o eksplozivima, prenosi Bild.

Iako je policija identifikovala Nojkeln, jedan od 12 berlinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okruga, kao najveću žarišnu tačku uoči događaja, stvari su se ispostavile drugačije. Prostor ispred Crvene gradske kuće na Aleksanderplacu postao je mesto međusobnih sukoba. Oko 500 ljudi, uglavnom mladih, napali su jedni druge petardama i raketama koje su ispalili direktno u masu.

Napadnuti su i policajci, a zabeleženo je i nekoliko hapšenja. Policija je rasturila grupu kod čuvene Neptunove fontane i počela da proverava kome je vatromet, nakon čega je grupa od 200 ljudi počela da gađa policiju pirotehničkim sredstvima.

Neredi su izbili i u Lihtenradeu, južnom predgrađu Berlina. "Priča se da su pucali na sve što se kreće", napisala je policija na X, ranije poznatom kao Tviter. Policajci su na licu mesta identifikovali 18 lica i kod njih pronašli nedozvoljena pirotehnička sredstva. Inače, upravo u Lihtenradeu su se u prošlogodišnjoj novogodišnjoj noći dogodili najžešći neredi.

Na Sonnenallee u Nojkelnu zapaljene su barikade od drvenih paleta, ali ih je policija ubrzo uklonila. Policija je rasterala protivnike Izraela koji su se spontano okupili da uzvikuju antiizraelske parole. "Ovo je Nojkeln, Nemačka je negde drugde", rekao je jedan od izgrednika novinaru Bilda.

Oko 2 sata ujutru pirotehničkim sredstvom je pogođeno vozilo Hitne pomoći, ali je na sreću sve prošlo bez većih posledica. Takođe u Nojkelnu, policija je pronašla keš pun molotovljevih koktela spremnih za upotrebu. Komadi tkanine su već bili u flašama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.