Gore društvene mreže: Albanski pevač razbesneo celu Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2017, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gore društvene mreže: Albanski pevač razbesneo celu Srbiju

Bezobrazluk

Pevač iz Prištine Arijan Aguši poznatiji kao "GOLD AG" snimio je pesmu o Medveđi, kao i spot u ovom mestu na jugu Srbije, prozivajući ga delom Velike Albanije. Čelnici ove opštine tvrde da je reč o očiglednoj provokaciji.

Otišao prvi put u Brisel, pa POLJUBIO VRATA: Mogerinijeva ispalila Haradinaja

U svojoj pesmi, za koju je spot snimio u centru Medveđe i u pojedinim delovima Prištine, ovaj tridesetjednogodišnji pevač, inače >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rodom iz Preševa, peva o tome kako je Medveđa uvek bila deo i da će ponovo biti deo Velike Albanije.

- Sve lepote sveta što sam video nisu kao moj prag, moja Medveđa… Svaki put kada je moj tata spalio prag od Medveđe do Sandžaka, tako su i albanski Albanci nestali sa zemljine površine, mrtvi od tuge zbog nenakvog šljama… - deo je prevoda ove pesme u kojoj pevač sniva o Velikoj Albaniji.

On u spotu stoji ispred samog ulaza u zgradu Opštine Medveđa i na kraju se budi iz sna, razočaran što ova opština još uvek nije deo albanske zemlje.

Nesër 💣 ORA 20:00 #MEDVEGJA 🇦🇱

Објава коју дели Gold AG (@arianagushi1986) дана 9. Нов 2017. у 12:24 PST

#MEDVEGJA ❤️

Објава коју дели Gold AG (@arianagushi1986) дана 10. Нов 2017. у 11:21 PST

MEDVEGJA / 10 NËNTOR /Ora 20:00 ❤️

Објава коју дели Gold AG (@arianagushi1986) дана 7. Нов 2017. у 10:43 PST

#GJAKOVA

Објава коју дели Gold AG (@arianagushi1986) дана 6. Нов 2017. у 7:47 PST

Arian futbollisti 😁

Објава коју дели Gold AG (@arianagushi1986) дана 4. Нов 2017. у 7:38 PDT

Njegovi fanovi i pratioci na društvenim mrežama ostavili su na hilajde komentara podrške ovom umetniku za koga kažu da je „jedini koji dodiruje teme o tome gde Albanci žive i stoje“ i da ih je ovom pesmom „častio“ i upoređuju ga sa muslimanskim bogom.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić ocenjuje da je reč o provokaciji i da je od nadležnih organa dobio informaciju da se ispituje ovaj slučaj.

U lokalnoj smaoupravi kažu da je sporno i kada je ovaj video spot u centru Medveđe snimljen i pretpostavljaju da je reč o vikendu kada na ulicama ima malo ljudi.

A PO JU PËLQEN 🎤

Објава коју дели Gold AG (@arianagushi1986) дана 10. Нов 2017. у 12:32 PST

Ovaj spot zapalio je i deo albanske populacije u Medveđi i Sijarinskoj Banji koji pevaču ostavljaju komentare podrške na društvenim mrežama.

Podsetimo, ovo nije prvi put da pevač iz Prištine izazove buru u javnosti povodom neke pesme. Naime, on je pre dve godine objavio spot i pesmnu pod nazivom "Puška slobode" koja je izazvalna uznemirenost među Srbima na Kosovu i Metohiji.

On je tada u spotu objavljenom na društvenim mrežama i Jutjubu prikazao kako pripadnik takozvane OVK navodno ubija srpske policajce s leđa, a posle "hrabre" likvidacije gazi ih i uzima im oružje, a spot je  ubrzo i  uklonjen sa svih društvenih mreža.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.