Goranci osudili paljenje kioska u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2010, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goranci osudili paljenje kioska u Somboru

SOMBOR - Građanska inicijativa Goranaca osudila je danas paljenje radnje "Goranac" u Somboru i zatražila od policije da što pre pronađe počinioce.

Predsednik Građanske inicijative Goranaca Orhan Dragaš rekao je da Goranci imaju jednu državu Srbiju, da ih je taj vandalski čin uznemirio i da od policije traži da utvrdi "ko je odgovoran za kriminalni akt motivisan nacionalnom netrpeljivošću kako bi huligani odgovarali za nedela", saopštila je ta organizacija.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napomenuo da je ista radnja već jednom zapaljena 1999. godine, a da "policija nije htela da kazni izgrednike, koji su se hvalili da su zapali radnju".

"Ukoliko policija u najskorije vreme ne nađe odgovorne, Građanska inicijativa Goranaca organizovaće demonstracije ispred zgrade MUP-a Srbije i tražiti ostavku direktora policije", rekao je Dragaš.

Policijska uprava u Somboru saopštila je ranije da je nepoznata osoba 17. maja, oko 23.20, sati razbila kamenom staklo na kiosku Samostalne zanatske radnje "Goranac" u centru grada, a potom ga zapalila.

U saopštenju je navedeno da je brzom intervencijom vatrogasaca spasilačke jedinice u Somboru požar ugašen, a da policijski službenici preduzimaju mere u cilju rasvetljavanja tog događaja i pronalaženja počinilaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragaš osudio paljenje radnje Goranca

Izvor: Vesti-online.com, 19.Maj.2010

Građanska inicijativa Goranaca (GIG) najoštrije je osudila paljenje radnje Goranca Sameta Garipija u Somboru i zatražila od policije da "hitno nađe ko je odgovoran za taj kriminalni akt motivisan nacionalnom netrpeljivošću". "Goranci imaju jedinu državu Srbiju i ovaj vandalski akt ih je uznemirio",...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.