Gomila se vojska na granici; Upozoreni su

Izvor: B92, 22.Nov.2023, 09:10

Gomila se vojska na granici; Upozoreni su

Jordan je saopštio da je pojačao prisustvo vojske duž granica sa Izraelom.

Izrael je upozoren da bi svaki njihov pokušaj da nasilno potisne Palestince preko reke Jordan predstavljao kršenje mirovnog sporazuma sa susednom državom.

Jordanski premijer Bišer Kasavneh rekao je da će njegova zemlja pribeći "svim raspoloživim sredstvima" kako bi sprečila Izrael da implementira bilo kakvu politiku transfera za masovno proterivanje Palestinaca sa Zapadne obale. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Svako raseljavanje ili stvaranje uslova koji bi do toga doveli, Jordan će smatrati objavom rata i kršenjem mirovnog sporazuma", rekao je Kasavneh, pozivajući se na mirovni sporazum sa Izraelom iz 1994. godine, prenosi Rojters.

On je dodao da bi to nanelo štetu nacionalnoj bezbednosti Jordana, dodao je Kasavneh.

Jordan, druga arapska zemlja posle Egipta koja je potpisala mirovni sporazum, ima jake bezbednosne veze sa Izraelom.

Međutim, odnosi su naglo zahladneli od dolaska na vlast jedne od najdesničarskih vlada u istoriji Izraela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.