Golomrazica nije ozbiljnije oštetila pšenicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golomrazica nije ozbiljnije oštetila pšenicu

SREMSKA MITROVICA -

Precizniji podaci o stanju useva u Sremu biti poznati posle topljenja snega, rekao je sekretar Udruženja za agrar Sremske privredne komore Vladimir Vlaović.

Sekretar Vlaović je za Tanjug naveo kako je pšenica je u Sremu ove sezone posejana u optimalnom roku na 40 odsto površina, da sneg je pao u pravom trenutku, i da su procene da golomrazica nije ozbiljnije oštetila useve.

U Sremu se pšenica prostire na 42.000 hektara, što je na nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << višegodišnjeg proseka, a plan setve ostvaren je u procentu od 90 odsto.

Problem su glodari koji su naneli štetu na pojedinim parcelama gde je predusev bila soja i na kojima poljoprivrednici nisu primenili odgovarajuće mere zaštite, naveo je Vlaović.

Prema Vlaoviću, protekla jesen bila je povoljna za razmnožavanje glodara na šta su stručnjaci blagovremeno upozoravali.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.