Gojkovićeva: Nije zabranjeno okupljanje ispred parlamenta

Izvor: RTS, 16.Jun.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojkovićeva: Nije zabranjeno okupljanje ispred parlamenta

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da nije zabranjeno okupljanje građana ispred Skupštine Srbije.
Maja Gojkovićev je tako odgovorila nezavisnom poslaniku Janku Veselinoviću, koji je na početku sednice rekao da je skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatsko-imunitetska pitanja doneo neustavnu odluku kada je ograničio okupljanje ispred parlamenta, javlja Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Veselinović, nekadašnji poslanik SDS, je od Gojkovićeve zatražio da stavi van snage odluku tog odbora, navodeći da se zabrana okupljanja može regulisati samo zakonom.
Gojković je rekla da nije njeno da stavlja van snage odluke nekog tela, te da nije zabranjeno okupljanje javnosti ispred parlamenta, ali da je "druga stvar" da li neko želi politički da zloupotrebi to pitanje.
Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatsko-imunitetska pitanja usvojio je početkom juna Odluku o unutrašnjem redu u dve zgrade republičkog parlamenta, kojom se uređuje ulazak u zgrade, posete, korišćenje prostorija, biblioteke, restorana i bifea, kao i red oko tih zgrada.
U Odluci je navedeno da je u prostorijima zgrade Skupštine zabranjeno isticanje simbola i obeležja političke stranke i strane države, transparenata i drugih vizuelnih i pisanih poruka ili drugog propagandnog materijala u političke i druge svrhe, osim u prostorijama gde su poslaničke grupe.
Navedeno je i da prostor oko zgrade Skupštine ne može da se koristi za održavanje javnih skupova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nije zabranjeno okupljanje ispred Skupštine

Izvor: Mondo, 16.Jun.2015

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da nije zabranjeno okupljanje ispred zgrade parlamenta...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Na početku sednice Skupštine nezavisni poslanik Janko Veselinović rekao je da je Administrativni odbor prekršio poslovnik i doneo neustavnu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.