Gojković: Parlament nije cirkus

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jul.2018, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Parlament nije cirkus

Normalno je da u Skupštini Srbije bude burnih rasprava, kaže predsednica parlamenta Maja Gojković i dodaje da se ljuti kada neko zbog toga poredi parlament sa cirkusom.

Poslednja u nizu žučnih rasprava između vlasti i opozicije u parlamentu bila je oko predloga Zakona o doniranju organa.

- Parlament je mesto gde i treba da se raspravlja za i protiv predloga zakona. Normalno je da ima i burnih rasprava. Nismo došli da jedni drugima prećutno podržavamo nešto, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << već da probamo da poboljšamo svi zajedno određene predloge zakona - rekla je Gojković za TV Prva.

Ona je dodala da je predlog Zakona o doniranju organa dobar zakon koji će pomoći mnogim ljudima u Srbiji i da se od nekih odredbi odustalo jer društvo nije dovoljno zrelo za jedan tako krupan korak.

Opozicija, dodaje, pokušava laički da prikaže priču, ali se ne razmišlja da svako od nas jednog dana može da dođe u situaciju da mu je potreban organ.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.