Gojković: Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku

Izvor: RTS, 19.Maj.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku

U žustroj raspravi u Skupštini Srbije sa poslanicima DS-a, predsednica parlamenta Maja Gojković je poručila da joj ne pada na pamet da podnese ostavku na funkciju.
Nakon što je poslanica DS-a Aleksandra Jerkov negodovala što reč nisu dobili poslanici opozicije koji su hteli da reklamiraju povredu Poslovnika, jer po obrazloženju predsednice parlamenta nije bilo vremena, Maja Gojković je poručila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da joj ne pada na pamet da podnese ostavku.

"Ni na kraj pameti mi ne pada da podnesem ostavku onima koji imaju jedan, pet ili 14 odsto", poručila je Gojkovićeva.
Aleksandra Jerkov, poslanica DS-a, stranke koja traži raspravu o razrešenju Gojkovićeve, pozvala je predsednicu parlamenta da, kako kaže, ne krši Poslovnik, te da podnese ostavku ako nema vremena da vodi sednicu.
Predsednica parlamenta se izvinila poslanicima koji, kako kaže, svakog dana slušaju da neki poslanici vređaju premijera Aleksandra Vučića i potpredsednika vlade Nebojšu Stefanovića time što kažu da oni rade po direktivama ubica.
"To slušamo svaka tri, četiri dana prilikom utvrđivanja dnevnog reda. Ćutim satima i trpim uvrede na račun ljudi koji sigurno ne rade po diktatu ubica, ali ima dokaza ko se družio sa njima. Nemojte da me vređate", rekla je Gojkovićeva na navode Jerkov da krši Poslovnik.
Povodom navoda poslanice DS-a Maje Videnović o ciničnom obraćanju predsednice, Gojkovićeva joj je izrekla opomenu zbog nedoličnog ponašanja, te vidno iznervirana poručila da neće više da trpi iživljavanje pojedinih poslanika.
"Da li sam maliciozna ili oštrija ostavite to za diskusiju na vašim partijskim forumima. Nemojte da me vređate. Ne moramo da se volimo, ali moramo da se uvažavamo", poručila je predsednica parlamenta svim poslanicima opozicije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Maja Gojković: Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku

Izvor: Beta, 19.Maj.2017

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da joj "ne pada na pamet" da podnese ostavku na mesto predsednice parlamenta."Ni na kraj pameti mi ne pada da podnesem ostavku onima kojih ima 14 odsto i to ću učiniti onda kada to 56 posto gradjana Srbije bude tražilo. Toliko o ostavci...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.