Gojković: Akcioni tim za promene političkog sistema

Izvor: Blic, 30.Apr.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Akcioni tim za promene političkog sistema

Predsednica skupštine Maja Gojković izjavila je danas da je inicirala formiranje akcionog tima u okviru republičkog parlamenta koji će započeti dijalog o suštinskim promenama političkog sistema u državi, izmena izbornog zakona i na kraju i Ustava Srbije.

Ona je naglasila da su uz ekonomske, potrebne i reforme političkog sistema.

Zamisao je, kako je objasnila, da dijalog ide u pravcu izmena političkog sistema, odnosno izmene izbornog zakona, izmena načina izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nosioca pravosudnih funkcija, a to bi sve rezultiralo predlozima za izmenu Ustava.

- Pozvala sam sve šefove poslaničkih grupa da odrede svoje predstavnike u ovom radnom timu, jer je ovo važan dijalog za državu, društvo i suštinsko opredeljenje ka punopravnom članstvu u EU - rekla je Gojković na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Ona je istakla da je važno da te reforme budu započete u skupštini, "u kojoj sede predstavnici građana".

- Pozivam i na ovaj način poslaničke grupe da u kratkom roku odrede predstavnike koji bi na najbolji mogući način otvorili dijalog u ovom radnom telu o svim promenama našeg političkog sistema, jer su uz ekonomske reforme neophodne i reforme političkog sistema - napomenula je predsednica republičkog parlamenta.

Gojkovićeva očekuje da sve poslaničke grupe brzo reaguju, budući da su u pitanju vrlo važne teme, dodajući da će tempo i dužina rada te radne grupe zavisiti od predloga za izmene.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.