Gojko Vasić: Cilj nam je stabilnije Istočno Sarajevo

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 21.Nov.2010, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojko Vasić: Cilj nam je stabilnije Istočno Sarajevo

Danas na centralnoj proslavi krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova RS - Svetog Arhangela Mihaila u Istočnom Sarajevu, direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, izjavio je da je cilj policije da područje Istočnog Sarajeva bude što stabilnije, a što se može postići poboljšanjem uslova za rad pripadnika policije na ovom prostoru.
Vasić je istakao da se u ovaj grad, zbog blizine, prenosi i kriminal iz federalnog Sarajeva, koji je veliki grad i kao takav ima mnogo kriminala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << />
"Vodeći računa o svom razvoju, MUP nastoji da bude u službi građana i on, planirajući svoj razvoj i objekte, nastoji da bude tamo gdje je najpotrebnije i gdje će dati najbolje efekte", naglasio je Vasić nakon otvaranja novih prostorija Policijske stanice Istočno Sarajevo.

Kada se govori o opremanju, kaže direktor Policije RS, tu se ne misli samo na objekte, već i na tehničko opremanje - primjenu raznih informatičkih i drugih tehničkih uređaja, koji pomažu da policija radi brže, jednostavnije i efikasnije, odnosno da ima manje troškove, a bolje rezultate.

"Mi nastojimo da primijenimo sva ona savremena saznanja u borbi protiv kriminala, sve ono što se uspješno koristi u sprečavanju kriminaliteta, kako kroz represivno, tako i preventivno djelovanje, i da građanima, za što manje novca, damo što je moguće bolju bezbjednosnu situaciju", istakao je Vasić.

Komentarišući jučerašnji napad na krim inspektora Stanice policije u Foči, Vasić je rekao da su se, zajedno sa kolegama iz Foče, u istragu uključili i službenici iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo. On je izrazio nadu da će istraga vrlo brzo dati rezultate.

Načelnik CJB Istočno Sarajevo Zoran Mandić rekao je da su prostorije ove policijske stanice izraz volje i angažovanja lokalne zajednice i resornog ministarstva i najavio da će za sedam dana biti otvoren policijski objekat na Jahorini koji je, takođe, proizvod angažovanja i ulaganja ne samo Ministarstrva, već i kompletne lokalne zajednice.

On je rekao da je CJB Istočno Sarajevo jedini u RS koji nema svoje stalne prostorije, te da se nalazi u prostorijama Vlade Srpske u Palama, dodavši da očekuje rješavanje tog pitanja u naredne dvije godine.

Govoreći o stopi kriminaliteta na području koje pokriva ovaj centar, Mandić je rekao da je ona u opadanju, te da se intenzivno radi na na rasvjetljavanju svih ubistava koja su se desila prethodnih godina.
Izvor: SRNA

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Povezane vesti

Čađo otvorio novu policijsku stanicu u I. Sarajevu

Izvor: RSplaneta.com, 21.Nov.2010

Ministar Unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo,danas je povodom krsne slave MUP-a Republike Srpske – Arandjelovdana otvorio novu policijsku stanicu u Istočnom Novom Sarajevu. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo poručio je danas u Istočnom Sarajevu...

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.