Godišnjica smrti Josipa Broza Tita

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 04.Maj.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica smrti Josipa Broza Tita

Danas se navršava 31 godina od smrti Josipa Broza Tita, višegodišnjeg predsjednika Saveza komunista Jugoslavije i SFRJ. Očekuje se da će njegovi saborci i sljedbenici iz svih krajeva bivše Jugoslavije sutra obilježiti godišnjicu Titove smrti polaganjem vijenaca i odavanjem počasti u "Kući cvijeća" u Beogradu.

Vođa jugoslovenskih komunista i doživotni predsjednik države, umro je 4. maja 1980. u Ljubljani, a sahranjen je četiri dana kasnije u "Kući cvijeća", u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << />
BiH: BOŠNJACI SE PRISJEĆAJU TITA, HRVATI ŠUŠKA

U sarajevskoj štampi i jutros su, kao i prethodnih godina na današnji dan, objavljene čitulje povodom trideset jedne godine od smrti bivšeg predsjednika SFR Jugoslavije Josipa Broza Tita.

Društvo "Josip Broz Tito" Sarajevo u čitulji navodi da će danas u 15.00 časova njegovi članovi položiti cvijeće "ispred statue Maršala" u parku kampusa Univerziteta.

Grupa Titovih poštovalaca iz Mostara u čitulji poručuje ljudima "koji blate lik i djelo Josipa Broza Tita" da je "on i mrtav korisniji od njih".

I dok su u sarajevskim medijima danas objavljene čitulje povodom godišnjice Titove smrti, u zagrebačkom "Večernjem listu", izdanje za BiH, Odbor HDZ-a BiH Zapadnohercegovačkog kantona podsjeća na 13 godina od smrti bivšeg ministra odbrane Hrvatske Gojka Šuška, navodeći da "njegova djela žive i danas i da se on borio za svetu stvar - slobodnu i nezavisnu Hrvatsku".
 
Izvor:RTRS

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.