Godišnjica smrti Dade Vujasinović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2020, 03:10

Godišnjica smrti Dade Vujasinović

Danas se navršava 26 godina od smrti novinarke "Duge" Dade Vujasinović.

Predsednik Komisije za istraživanja ubistava novinara Veran Matić izjavio je da Komisija nema novih informacija u vezi s njenom smrću i da nije dobilo nove od Tužilaštva, ali je dodao da je slučaj i dalje otvoren.

U Višem javnom tužilaštvu UNS-u je rečeno da s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije "nastavlja da preduzima radnje radi utvrđivanja postojanja krivičnog dela, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izvršioca i zbog obezbeđivanja dokaza", saopštio je UNS, prenosi RTS.

Podseća se da je Tužilaštvo tokom 1994. godine preduzelo niz provera i iniciralo postupak pred tada nadležnim sudom, kada su ispitani brojni svedoci i obavljena različita veštačenja.

"Formirana je komisija veštaka sudske medicine i balističara, a obavljena je i rekonstrukcija događaja na licu mesta u prisustvu sudskih veštaka i članova porodice Vujasinović", navode u Tužilaštvu.

Ističu da veštaci nisu mogli da se izjasne da li je u ovom slučaju reč o samoubistvu ili ubistvu, ili nesrećnom slučaju, ali da te mogućnosti nisu mogli da isključe.

Dodaju i da je zbog nalaza veštaka kojeg je angažovala porodica novinarke, zahtevano još jedno dopunsko sudsko-medicinsko i balističko veštačenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvadeset šest godina kasnije i dalje nepoznat uzrok smrti Dade Vujasinović

Izvor: Radio 021, 08.Apr.2020

Danas se navršava 26 godina od smrti novinarke "Duge" Dade Vujasinović...Predsednik Komisije za istraživanja ubistava novinara Veran Matić izjavio je da Komisija nema novih informacija u vezi s njenom smrću i da nije dobilo nove od Tužilaštva, ali je dodao da je slučaj i dalje otvoren...U Višem...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.