Godfri: Sbija će dobiti pomoć za borbu protiv koronavirusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2020, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godfri: Sbija će dobiti pomoć za borbu protiv koronavirusa

Sjedinjene Američke Države su stavile na raspolaganje 274 miliona dolara namenjenih za hitnu medicinsku i humanitarnu pomoć za 64 najugroženije zemlje u borbi protiv koronavirusa, a i u Srbiju će stići deo tog novca, izjavio je danas američki ambasador u Beogradu, Entoni Godfri.

Godfri je, u video poruci objavljenoj na zvaničnoj Fejsbuk stranici ambasade SAD u Srbiji, rekao da je Vlada Srbije poslala listu najpotrebnijih sredstava, kako medicinske opreme tako i drugih stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje su potrebne kako bi se zaštitile najosetljivije grupe stanovništva.

Kako je rekao, SAD će obezbediti tu pomoć Srbiji u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i UNICEF-om.

Dodao je da je ponosan na pomoć SAD Srbiji, ali i zbog toga što su, kako kaže, i prijatelji iz EU odazvali na poziv Srbije za pomoć.

"Sinoć je prva isporuka iz EU sletela na aerodrom "Nikola Tesla", a spremne su da krenu još četiri isporuke iz EU. Svi možemo da damo svoj doprinos i uveren sam da ćemo se svi izboriti sa virusom, ako se držimo zajedno", rekao je Godfri.

Dodao je da se ambasada trudi da prilagodi sve ostale programe u Srbiji, kako bi se akcenat stavio na najpotrebnije u ovom trenutku.

Godfri kaže da su zemlje širom sveta u ovom trenutku suočene sa brojnim izazovima zbog virusa COVID-19, ali da u tome ne treba da budu same.

"SAD je spremna da pomogne Srbiji, iako se i mi u svojoj domovini borimo sa istim problemom. Tako rade prijatelji. Srbija i SAD su bile saveznice u dva svetska rata i sada stojimo rame uz rame kad treba da se suočimo sa ovom zdravstvenom krizom", rekao je Godfri.

Kako se navodi na Fejsbuk profilu ambasade, američka vlada brzo je angažovala do sada najveća sredstva kao odgovor na pandemiju virusa COVID-19, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Državni sekretar Majk Pompeo juče je najavio da su SAD stavile na raspolaganje 274 miliona dolara namenjenih za hitnu medicinsku i humanitarnu pomoć celom svetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Godfri: Srbija dobija deo američke pomoći za borbu protiv kovid-19

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Mar.2020

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je danas da će Srbija dobiti deo novca iz fonda od 274 miliona dolara koji su SAD izdvojile kao pomoć zemljama sa hitnim medicinskim potrebama u borbi protiv pandemije novog korona virusa i da je vlada Srbije već dostavila spisak onoga što je najpotrebnije...U...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.