Goati: Opozicija u teškoj situaciji

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jan.2016, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goati: Opozicija u teškoj situaciji

Analitičar Vladimir Goati ocenio je danas da se posle izbora neće promeniti odnos snaga na političkoj sceni i da će aktuelna vlast ostati izrazito dominantna u odnosu na opoziciju.

On navodi da se opozicija nalazi u teškoj situaciji, jer mora da se bori i kritikuje svoje vlastite programske ideje, one koje nije uspela da sprovede dok je bila na vlasti, a koje je u međuvremenu SNS preuzela i realizuje.

"Vi kao opozicija ne možete osporavati program i ciljeve koji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ste sami izneli kad ste bili na vlasti, ali ih niste ostvarili. Rad na tim ciljevima je hrabro preuzeo SNS", kaže Goati i dodaje da opozicija u tom slučaju može da kritikuje navodne neuspehe vlade i da na tome zasniva svoju kampanju.

Goati je istakao da je Vučićeva vlada napravila demokratski iskorak kad je reč o Kosovu i odnosu sa Evorpskom unijom, što je Srbiju približilo evropskoj porodici.

"Verujem da će rezultat izbora, kratko rečeno, biti status quo ante bellum. Ista stvar će se ponoviti i ostaće izrazita dominacija vladajućih stranaka u odnosu na opoziciju", ocenio je Goati.

Goati ne vidi sukobe u društvu u razmerama u kojima ih vidi premijer, nema, kaže, napetosti ni u parlamentu, a procenjuje i da će i dalje biti pojedinačnih kritika vlade.

Zato, kaže, ne može da se otme utisku da postoje i "neki odnosi" između koalicionih partnera, SNS i SPS, za koje šira javnost ne zna, a koji su prelomili da se ide na izbore.

"Možda je to raspored ili broj ministarskih mesta, struktura vlade", pita se Goati i podseća da vladajuća koalicija i u ovom sastavu može superiorno i suvereno da vlada u parlamentu, kako to ustav i zahteva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.