Globalna strategija protiv otopljenja

Izvor: RTS, 04.Sep.2009, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Globalna strategija protiv otopljenja

Predstavnici 150 zemalja dogovorili se o smanjenju negativnog uticaja globalnog zagrevanja. Dogovor će se primenjivati od 2011. godine.

Najmanje 150 država postiglo je dogovor o uspostavljanju "globalnog okvira za meteorološke službe" kako bi se smanjili negativni uticaji od globalnog zagrevanja, saopšteno je u Ženevi gde je završena višednevna konferencija o klimatskim promenama planete.

Ministri i predstavnici 150 zemalja usvojili su zajedničku deklaraciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u kojoj se navodi odluka o formiranju "globalnog okvira za meteorološke službe" kako bi se olakšala razmena informacije o klimi.

Prema meteorolozima, taj dogovor će omogućiti da se još lakše predvide meteorološke prilike, koje su do sada bile ograničene na jedan dan do jedne nedelje.

Dogovor će omogućiti da se bolje predvide meteorološke prilike u Africi i u zemljama u razvoju, saopšteno je sa skupa.

Projekat koji je odobren, tek će stupiti na snagu 2011. godine. Prema navodima stručnjaka, projekat će se odnositi na sektor popljoprivrede, ribolovstva, šume, zdravstvo, turizam i energetiku, kao i na predviđanje i pripreme za eventualne prirodne nepogode.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dogovor o razmeni informacija o klimi

Izvor: S media, 03.Sep.2009, 20:00

Najmanje 150 država postiglo dogovor o uspostavljanju "globalnog okvira za meteorološke službe" kako bi se smanjili negativni uticaji od globalnog zagrevanja, saopšteno u Ženevi gde je završena višednevna konferencija o klimatskim promenama planete. ..Ministri i predstavnici 150 zemalja usvojili...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.