Izvor: B92, 28.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Glavni jataci i dalje na slobodi"

Beograd -- Ljubodrag Stojadinović smatra da su na suđenju jatacima Ratka Mladića optužene "sitne ribe" koje imaju stare informacije.

"Očigledno je da su to ljudi koji imaju informacije koje su definitivno zastarele kada je u pitanju potraga za čovekom kakav je Ratko Mladić. Važno je znati koji su mu jataci u ovom trenutku i gde se on sada nalazi. To je taj operativni podatak koji bi bio značajan. Evo ide Mitrovdan, to je 'hajdučki rastanak', i tek onda jataci imaju puni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << značaj", kaže Stojadinović, komentator Politike.

Suđenje koje je zbog novih istraga zatvoreno za javnost, vodi se protiv, za sada, deset optuženih za skrivanje haškog begunca Ratka Mladića, a nastavlja se 25. oktobra. Za pet optuženih je produžen pritvor, dok su ostali na slobodi, ali su im oduzeti pasoši i određena im je mera nadzora. Za krivična dela za koje se terete predviđena je kazna od jedne godine do osam godina zatvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.