Glavna saveznica Navaljnog: Ne bojim se hapšenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021, 21:25

Glavna saveznica Navaljnog: Ne bojim se hapšenja

Glavna politička saveznica uhapšenog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog Ljubov Sobol danas je obećala da će nastaviti borbu da se on pusti na slobodu, ali i da se ne boji hapšenja.

Advokat i političarka Sobol je rekla da će Fondacija Navaljnog za borbu protiv korupcije nastaviti da radi, uprkos hapšenjima njihovih sledbenika i saveznika, otvaranja optužnica koje će tek da dođu na red, preneo je Rojters.

I Sobol je pod istragom zbog optužbe da je upala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na tuđi posed, ali je proces nazvala lažnim, dodajući da se ne boji da će biti uhapšena, niti planira da napusti Rusiju.

"Bilo bi teško reći da sam spremna na zatvor, ali tišina, strah i ravnodušnost su mnogo opasniji", rekla je ona.

U subotu je gotovo 4.000 ljudi uhapšeno širom Rusije na protestima aktivista koji su tražili da se Navaljni pusti iz zatvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Tišina, strah i ravnodušnost su mnogo opasniji"

Izvor: B92, 26.Jan.2021

Glavna politička saveznica Alekseja Navaljnog Ljubov Sobol danas je obećala da će nastaviti borbu da se on pusti na slobodu, ali i da se ne boji hapšenja...Advokat i političarka Sobol je rekla da će Fondacija Navaljnog za borbu protiv korupcije nastaviti da radi, uprkos hapšenjima njihovih sledbenika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.