Glamočić: Hrana u Srbiji je bezbedna!

Izvor: Kurir, 11.Mar.2014, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glamočić: Hrana u Srbiji je bezbedna!

BEOGRAD - Hrana koja se nalazi u prometu u Srbiji zdravstveno je bezbedna, izjavio je danas, povodom nedavnog slučaja otkrivanja veće količine mesa bez deklaracije u Velikoj Plani, ministar poljoprivrede Dragan Glamočić i najavio da će po formiranju nove vlade doći do promene zakonske regulative na tom planu.

"Upućujem apel građanima da hranu kupuju na mestima koja su registrovana, a ne da kupuju na crnom tržištu i proizvode bez deklaracija, već one koji imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << deklaraciju", rekao je Glamočić novinarima u Beogradu.

Upitan o problemu koji je pre nekoliko dana bio u Velikoj Plani, gde je u jednom ugostiteljskom objektu zaplenjena i uništena veća količina mesa bez deklaracije, Glamočić je rekao, da ima propusta, ali da situacija nije ni približno takva kako se pominje u medijima.

"Da je tako, mi bismo svi bili mrtvi. To nije nastalo danas, već se provlači desetinama godina, o tome moraju voditi računa odgovorni u lancu ishrane, jer oni proizvode hranu, i ne može sve da se prebaci na Ministarstvo poljoprivrede", poručio je Glamočić.

On je rekao da svi segmenti u lancu, moraju da rade i sankcionišu takve slučajeve i istakao da, kada se radi o "crnom tržištu", ingerencije nema samo Ministarstvo poljoprivrede već i MUP, ali i lokalne samouprave. Glamočić je rekao, da je hrana uginulih životinja često završavala na deponijama, ali i na stočnim grobljima i da problem nije rešen na uspešan način.

"Mi smo napravili plan, kako to da saniramo, očigledno da to ne odgovara mnogima u lancu, ali istrajaćemo u tome. Nemojte očekivati da će situacija biti rešena za jedan dan, jer problem nije nastao za jedan dan, već godinama unazad", dodao je on.

NE PROPUSTITE:

MEŠTANI PLANE PROKLINJU MESARA: Izvadio bih mu oba oka!

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.