Gladijatori zauzeli rimski Koloseum

Izvor: Blic, 07.Apr.2012, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gladijatori" zauzeli rimski Koloseum

Nekoliko Rimljana obučenih kao gladijatori popeli su se danas na zidine Koloseuma u znak protesta jer im vlasti više ne dozvoljavaju da bez dozvole zarađuju poziranjem turistima.

Današnji protest usledio je nakon što je policija pronašla gladijatore koji nude usluge iako nemaju dozvolu da se bave ovim poslom. Zvaničnici Ministarstva kulture smatraju da lažni gladijatori svojim izgledom narušavaju pristojnost na ovoj arheološkoj lokaciji.

Neki turisti se rado >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fotografišu sa njima, ali se potom neprijatno iznenade kad gladijatori zatraže novac, preneo je AP. Lažni gladijatori tvrde da pružaju korisnu javnu uslugu i da njihovi kostimi doprinose stvaranju atmosfere drevnog Rima.

Povezane vesti: Hiljade kineskih imigranata protestovalo u Rimu U Rimu uhapšeni gladijatori-siledžije Evakuisan rimski Koloseum zbog sumnjivog paketa Studenti blokirali centar Rima Desetine hiljada demonstranta u Rimu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.