Ginisov rekord: Zrno soli uvećano milijardu puta

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2015, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ginisov rekord: Zrno soli uvećano milijardu puta

Trodimenzionalni model zrna soli uvećano milijardu puta izložen je danas u Beču s namerom da postavi novi svetski rekord.

Napravljen je od 38.880 crvenih i belih plastičnih loptica, koje predstavljaju atome natrijuma i hlorida i 10 kilometara štapića i dosad je najveći prikaz molekula kristala.

"Kristali su veoma važni u svakodnevnom životu", kazao je austrijski naučnik Robert Kirkl koji je sastavio tri metara visok model, izložen u zgradi bečke većnice. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Kristali nisu samo svetlucavi dragulji i kamenje. Bez njih ne bismo mogli da telefoniramo, ni da gledamo televiziju, bez njih ne bismo imali časovnike. Bez njih ne bismo mogli da živimo", zaključio je on, prenosi AFP.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Presolio ali rekord oborio (VIDEO)

Izvor: Mondo, 23.Nov.2015

Trodimenzionalni model zrna soli uvećanog milijardu puta izložen je u Beču u nameri da postavi novi svetski rekord...Foto: screenshot/youtube..Napravljen je od 38.880 crvenih i belih plastičnih loptica, koje predstavljaju atome natrijuma i hlorida i 10 kilometara štapića i dosad je najveći prikaz...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.