Ginekolog se potukao i htio da operiše pijan

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2015, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ginekolog se potukao i htio da operiše pijan

Niški ljekar Bratislav Todorović u ponedjeljak uveče je na dežurstvo u Ginekološko-akušerskoj klinici došao pijan.

Iako je alkometar pokazao 2,09 promila, doktor je insistirao da obavi kiretažu i potukao se sa osiguranjem, pišu Južne vesti.

Sudeći prema navodima medicinskog osoblja koje je tada bilo na klinici, doktor Todorović je izazvao svojevrsan skandal.

Kako je Južnim vestima potvrdio direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović, ovaj ginekolog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je na dežurstvo došao u alkoholisanom stanju i odbijao da ode kući iako ga je osiguranje upozoravalo da ne bi trebalo da radi.

''Postupajući po zakonskoj proceduri, zatražili su od njega da se podvrgne alko-testu kojim je utvrđeno da lekar u krvi ima 2,09 promila alkohola u krvi. Posle toga radnici Službe obezbeđenja zamolili su ga da napusti kliniku, ali on ih je fizički napao i izazvao tuču, zbog čega je pozvana i policija'', priča Radovanović.

Dok su svi čekali policiju doktor Todorović je htio pacijentkinji da uradi kiretažu. Radovanović kaže da je čak i ušao u ordinaciju, ali da ga je dežurna sestra spriječila da započne intervenciju, a usprotivila se i pacijentkinja.

''Kako  je rečeno, lekar je i sa njima dvema pokušao da se fizički obračuna. Čak je u jednom trenutku, izjavili su prisutni, doktor Todorović pokušao da na silu odvuče pacijentkinju u svoju lekarsku sobu, ali je stigla policija i sprečila ga u nameri'', kaže Radovanović.

Kolegijum Kliničkog centra odlučio je da suspenduje Todorovića i privremeno ga udalji s posla, a formirana je i komisija koja će započeti disciplinski postupak.

O ovom incidentu je Radovanović, kako kaže, lično upoznao ministra zdravlja Zlatibora Lončara, a niška policija, kako je potvrđeno, podnijela krivičnu prijavu protiv ljekara zbog narušavanja javnog reda i mira.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.