Giljermo del Toro snima 3D Pinokija, Nik Kejv pravi muziku

Izvor: Blic, 18.Feb.2011, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Giljermo del Toro snima 3D Pinokija, Nik Kejv pravi muziku

Giljermo del Toro će producirati novu animiranu verziju "Pinokija", za koju će muziku raditi Nik Kejv. Reč je o 3D "stop-motion" filmu, koji će režirati Mark Gustafson i Gris Grajmli.

"Mora postojati tama u svakoj bajci ili priči za decu; to je nešto šo bi razumeli i Braća Grim, Hans-Kristijan Andersen ili Volt Dizni", rekao je Del Toro objašnjavajući mračnu prirodu budućeg crtaća.

Stop motion je animaciona tehnika u kojoj se predmetima fizički manipuliše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako bi izgledalo da se kreću

"Često neke filmove zovemo diznijevskim misleći na to kako su sladunjavi, ali isto tako se zaboravlja koliko su silno uznemirujući najbolji 'Diznijevi' animirani filmovi, uključujući i one klince koji se pretvarju u magarce u 'Pinokiju'", kaže Del Toro.

On objašnjava da je namera autora budućeg filma na naprave verziju "Pinokija" koja će više biti verna verziji prvobitnog autora Karla Kolodija.

"To znači da će film biti nadrealniji i malo mračniji od onoga što smo dosad imali prilike da vidimo", objašnjava Del Toro.

Mračnom karakteru novog "Pinokija" sigurno će doprineti i muzika Nika Kejva, koji u ovom projektu ima ulogu muzičkog konsultanta.

Reditelj budućeg filma Mark Gustafson poznat je po filmu "Fantastic Mr. Fox", dok je Gris Grajmli autor ilustrovane knjige "Pinokio", koja će biti glavni orijentir u tome kako bi film trebalo da izgleda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.