Giga otišao u večnost: Preminuo glumac Marko Nikolić

Izvor: Prva.rs, 03.Jan.2019, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Giga otišao u večnost: Preminuo glumac Marko Nikolić

Kraj zajedničke fotografije sa ocem, napisala je samo njegovu godinu rođenja i smrti (1946-2019).
RTS saznaje da je poznati glumac preminuo 1. januara u zvezdarskoj bolnici.
Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji.
Pročitajte poslednji intervju Marka Nikolića za Prva.rs. Televizijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji "Bolji život" (1987, 1990. godine), zbog kojeg mu je i ostao nadimak Giga Moravac. Proslavio se i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji "Vuk Karadžić".
Jedna od poslednjih uloga slavnog srpskog glumca bila je uloga Lazara u seriji "Pogrešan čovek" koja se emituje na Prvoj televiziji.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napustio nas "Giga Moravac": Preminuo glumac Marko Nikolić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2019

Poznati srpski glumac Marko Nikolić, preminuo je u 73. godini, objavila je večeras na društvenim mrežama njegova kćerka Mina Nikolić...Ona je na Fejsbuku okačila zajedničku fotografiju sa ocem, uz koju je napisala godinu njegovog rođenja i smrti (1946-2019)...RTS saznaje da je poznati glumac...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

NAPUSTIO NAS JE ČUVENI GIGA MORAVAC "Bolji život" ga je proslavio, a poslednjih godina pričao je da su ga mnogi ZABORAVILI

Izvor: Blic, 03.Jan.2019

Naš čuveni glumac Marko Nikolić napustio nas je danas, u 73. godini života, a za sobom je ostavio veliki broj uloga po kojima će biti upamćen.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.