Generalni sekretar UN: Naša planeta je u lošem stanju“

Izvor: B92, 03.Dec.2020, 19:05

Generalni sekretar UN: "Naša planeta je u lošem stanju“

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je da svet mora da preduzme odlučne mere u borbi protiv klimatskih promena.

"Ljudi vode rat s prirodom, to je ravno samoubistvu" rekao je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš na događaju posvećenom klimatskim promenama u organizaciji BBC.

On je pozvao države da preduzmu odlučne korake u smanjenju emisije štetnih gasova, kako bi do 2050. postigle nultu neto emisiju.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gutereš: Šteta od pandemije osećaće se godinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš rekao je danas da se svet prvi put od Drugog svetskog rata suočava sa zajedničkom pretnjom kakva je pandemija korona virusa i kritikovao zemlje koje su ignorisale preporuke Svetske zdravstvene organizacije..."Prvi put od 1945. godine ceo svet je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.