General Dragiša Simić uslovno osuđen

Izvor: B92, 03.Nov.2020, 16:40

General Dragiša Simić uslovno osuđen

Beograd -- Treći osnovni sud u Beogradu osudio je danas na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana nekadašnjeg načelnika Uprave saobraćajne policije generala Dragišu Simića.

On je osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa prekršajnim postupcima.

Presuda neće biti izvršena ukoliko u roku od tri godine od pravosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo, saopšteno je iz Trećeg osnovnog tužilaštva, koje je pre četiri godine pokrenulo postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv njega .

Simić je okrivljen jer je kao načelnik Uprave saobraćajne policije od 2011. do 2014. godine iskorišćavanjem službenih ovlašćenja nalagao da se ne pokreće prekršajni postupak protiv nekih osoba ili da se zahtevi za pokretanje postupka koji su već podneti - povuku.

Sa te funkcije razrešen je 2014. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.