Gde da idu oni koji su svačiji problem i ničija briga?

Izvor: B92, 08.Jan.2019, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde da idu oni koji su svačiji problem i ničija briga?

Posle izuzetno hladne noći i temperatura koje su dostizale i do minus 22 stepena, živa u termometru gotovo tokom celog dana nije prelazila u plus.

Temperatura na obodima glavnog grada u jednom momentu noćas je iznoslila isto koliko i na Pešterskoj visoravni i u Moskvi.

Ništa bolje nije bilo ni u ostalim delovima naše zemlje. Najniža temperatura zabeležena je u Sjenici -22, a dvocifrenog minusa bilo je i u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Ćupriji... Jedini grad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kom je temperatura za jedan stepen prešla u plus bio je Negotin. U pojedinim krajevima padao je i sneg, a čini se da je najgore bilo u ivanjičkom kraju, gde su zavejana planinska sela.

Ovi ledeni dani i noći najteže sigurno padaju onima koji nemaju dom.

Noći su im, kažu, najteže. Danju pokušavaju da pronađu mesto gde će se bar malo ugrejati, ali neretko ne uspevaju da ga pronađu. Tvrde da im policija nalaže da se sklone iz podzemnih prolaza i pitaju se: gde da idu oni koji su svačiji problem i ničija briga?

Socijalne ustanove koje pružaju topao smeštaj i hranu, poput Svratišta i Prihvatilišta za stara i odrasla lica, ovih dana su pune.

Crveni meteo-alarm, koji ukazuje na opasne vremenske nepogode, ostaće na snazi i tokom noći i jutra.

Opširnije u video-prilogu…

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.