Gaza: Izraelci ubili dva i ranili 55 Palestinaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2019, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaza: Izraelci ubili dva i ranili 55 Palestinaca

Izraelske snage ubile su danas dva i ranile 55 Palestinaca koji su učestvovali na protestima u Gazi duž granice sa Izraelom, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Kako se navodi, dvojica Palestinaca starosti 29 i 18 godina poginula su kada su Izraelci otvorili vatru na njih na dve lokacije u centralnoj Gazi.

Izraelska vojska saopštila je da su se njene snage suočile sa oko 9.500 demonstranata od kojih su neki bacali kamenice i zapaljene gume na njih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi Rojters.

Portparol vojske rekao je da je izraelska vojska odgovorila "sredstvima za razbijanje nemira" i pucala u skladu sa standardnim operativnim procedurama.

Medicinski zvaničnici u Gazi navode da je od početka palestinskih protesta 30. marta prošle godine ubijeno oko 200 ljudi, kao i još 60 Palestinaca u drugim incidentima u istom periodu.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izraelske snage ubile dva Palestinca tokom protesta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Mar.2019

Izraelske snage ubile su dvojicu Palestinaca a ranili 55 drugih koji su učestvovali u sedmičnim protestima uz granicu pojasa Gaze i Izraela, javljaju iz palestinskog Ministarstva zdravstva a prenosi Reuters.  Medicinski zvaničnici rekli su da su dvojica muškaraca od (29) i (34) ubijeni od strane...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.