Gaza: Izraelci ubili četvoro Palestinaca, ranili 50

Izvor: B92, 26.Okt.2018, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaza: Izraelci ubili četvoro Palestinaca, ranili 50

Izraelske snage otvorile su vatru na Palestince koji su protestovali na granici Gaze i tom prilikom ubile četvoro, a ranile najmanje 50 ljudi

To su rekli palestinski zdravstveni zvaničnici.

Izraelska vojska, sa druge strane, saopštila je da je odgovorila vazdušnim udarima na tri pozicije koje pripadaju Hamasu, islamističkoj grupi koja upravlja Pojasom Gaze, prenosi Rojters.

U saopštenju se navodi da se duž granice Gaze okupilo oko 16.000 Palestinaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su bacali granate, zapaljive bombe i kamenice na izraelske vojnike koji su odgovorili kada je bilo potrebno.

Palestinci protestuju duž granice od kraja marta zahtevajući okončanje izraelske blokade te teritorije i pravo na vraćanje zemlje sa koje su pobegli ili su proterani kad je Izrael osnovan 1948. godine.

Prema podacima palestinskog ministarstva zdravlja, od početka protesta izraelske snage ubile su 212 građana Gaze.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.