Gatalica: Na nama je da ulaznicu pozlatimo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2013, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gatalica: Na nama je da ulaznicu pozlatimo

BEOGRAD -

Na svečanosti u Skupštini grada Beograda Aleksandru Gatalici uručena je nagrada NIN za roman godine za delo "Veliki rat", koji je naglasio da jedino ova nagrada nudi malu, ali dragocenu ulaznicu za hol slavnih srpskih pisaca.

Ulaznica je papirna, kao i svaka druga, dobijete je i ulazite u hol slavnih i u zlatnim nišama zateknete Andrića, Crnjanskog, Pekića, Kiša i samo od vas zavisi da li ćete to papirnu ulaznicu pozlatiti, istakao je Gatalica posle dodele >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nagrade.

Gatalica je naglasio da su ovu nagradu pratili usponi i padovi, ali je bilo mnogo više pogodataka nego promašaja.

Govoreći o svom romanu "Veliki rat", kazao je da je stogodišnjica Prvog svetog rata bio povod za roman u kojem je on pisao o smrti jedne divne epohe u kojoj je došlo do zaokruženja građanskog duha, ali je istovremeno došlo je do velikog napretka u umetnosti i nauci.

Gatalica je naglasio da se ta epoha razvila u samo jednom danu, u najstrašnijem sukobu koji je svet do tada video.

Pripala mu je i novčana nagrada u iznosu od milion dinara.

NIN-ova nagrada je prestižna književna nagrada istoimenog nedeljnika koja je prvi put dodeljena 1954. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gatalici uručena NIN-ova nagrada

Izvor: Beta, 21.Jan.2013

BEOGRAD, 21. januara 2013. (Beta) - Prestižno književno priznanje NIN-ova nagrada za roman za 2012. godinu uručena je u ponedeljak laureatu Aleksandru Gatalici za delo "Veliki rat"...Gatalica je na svečan.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.