Gašić: Jasan stav o Izraelu i UKR

Izvor: B92, 22.Jul.2014, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Jasan stav o Izraelu i UKR

Beograd -- Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio da je stav Srbije u vezi sa situacijom u Izraelu i Ukrajini jasan i da se naša zemlja zalaže za mirno rešavanje.

"Stav Srbije, kada je reč o situaciji u Izraelu, ali i Ukrajini je jasan. Naša zemlja poštuje teritorijalni integritet svih članica UN i zalaže se za mirno rešavanje spornih pitanja", rekao je ministar Gašić tokom sastanka sa ambasadorom Izraela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Beogradu Josefom Levijem.

Gašić i Levi su razgovarali o aktuelnoj situaciji u pojasu Gaze, Izraelu i na Bliskom Istoku, a ambasador je naglasio da se vojna operacija njegove zemlje sprovodi u cilju uništenja raketnih lansera i tunela u oblasti Gaze, kao i zaustavljanja raketiranja izraelske teritorije.

Govoreći o saradnji Srbije i Izraela, dvojica zvaničnika su se saglasila da postoji širok prostor za unapredjenje vojne, vojnomedicinske, naučnotehničke i vojnoobrazovne saradnje.

Gašić je na sastanku istakao da je u toku sprovodjenje medjuresorne procedure po pitanju izrade nacrta teksta novog Memoranduma o razumevanju Vlade dve zemlje u vezi sa vojnom, odbrambenom i industrijskom saradnjom.

Ministar odbrane je rekao da će planovi aktivnosti bilateralne odbrambene saradnje u 2014. i 2015. godini biti usaglašeni u narednom periodu, stoji u saopštenju.

Gašić je, kako se navodi, detaljno informisao izraelskog ambasadora o posledicama katastrofalnih poplava i zahvalio na uručenoj humanitarnoj pomoći njegove zemlje.

Izraelski ambasador je istakao važnost nastavka otpočete saradnje Vojnog arhiva Ministarstva odbrane i Memorijalnog centra za čuvanje sećanja na mučenike i heroje holokausta ''Jad Vašem".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gašić: Srbija za mirno rešavanje kriza u svetu

Izvor: Akter, 22.Jul.2014

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas, tokom sastanka sa ambasadorom Izraela u Beogradu Josefom Levijem, da je stav Srbije o krizama jasan

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.