Gasi se ekonomski dnevnik „Virtšaftsblat“

Izvor: Press, 17.Avg.2016, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasi se ekonomski dnevnik „Virtšaftsblat“

Ugledni bečki ekonomski dnevnik „Virtšaftsblat“ (Wirtsćaftsblatt) biće, posle 21 godine izlaženja, ugašen, najavili su vlasnici izdavačka kuća „Stirija“ (Styria).
Foto screenshot-orf.at
Ekonomsko izveštavanje biće premešteno na glavno izdanje „Stirije, a to je bečki dnevnik "Prese" ističe se u saopštenju.
“Stirija“ od svih svojih proizvoda ima strateška i ekonomska >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << očekivanja, a u to, kako se navodi, spada pozitivan bilans svakog pojedinačnog proizvoda. 
"U sklopu više restruktuiranja i etapa štednje poslednjih godina smanjeni su gubici „Virtšaftsblat-a“ i istovremeno zadržan kvalitet lista. Međutim prognoze na tržištu jasno pokazuju da troškovi održavanja i ubuduće neće moći da se finansiraju sa tržišta. Zbog toga je odlučeno da se ugasi list i poslednje izdanje najverovatnije će izaći 2.septembra", iznosi se u saopštenju.
Svi zaposleni, njih 66, informisani su lično o stanju, i počeli su pregovori o socijalnom planu.
"Ubuduće prebacujemo ekonomsko izveštavanje na naš nacionlni proizvod broj 1, „Prese““, ukazao je predsedavajući Upravnog odbora „Stirija media grupe“ Markus Majer.
On je istakao da će se izgraditi ekonomsko izveštavanje „Prese“ i da će taj list proširiti svoju ponudu.
Sa listovima „Prese“ i „Klajne cajtung“ ova medijska grupa ostaje i dalje važan igrač na tržištu dnevnih novina u Austriji.
„Virštaftsblat“ počeo je da izlazi, kao naregionalni dnevnik, od oktobra 1995.godine i imao je tiraž od 20.380 komada, a prema poslednjim analizama imao je oko 82.000 čitalaca, s čim je prošle godine imao udeo na tržištu od 1,1 odsto.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Gasi se ugledni dnevnik, ne može da opstane

Izvor: B92, 17.Avg.2016

Beč -- Ugledni bečki ekonomski dnevnik Virtšaftsblat biće ugašen, posle 21 godine izlaženja, najavili su vlasnici izdavačke kuće Stirija...Ekonomsko izveštavanje biće premešteno na glavno izdanje Stirije, a to je bečki dnevnik Prese, ističe se u saopštenju...Stirij od svih svojih proizvoda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.